Inovativni pilingi s tako imenovano pozitivno stimulacijo kože

Avtor:
Oksana Levak

Rezultat unikatnega koncepta uporabe pilingov – serumov HL ni le luščenje povrhnjice. Zaradi unikatne kombinacije sestavin pospešijo prekrvavljenost kože, odpravijo probleme s kožo, delujejo antioksidantno,. To so inovativni pilingi s tako imenovano pozitivno stimulacijo kože.

HL pilingi –serumi sestavljeni iz kombinacije glavnih sestavin, kot so AHA, BHA, retinol, C vitamin ter dopolnilnih sestavin rastlinskega izvora, ki skupaj  omogočajo zgoraj naštete učinke.

Torej učinkovitost zagotavlja ne le stopnjevanje koncentracije kislin, ampak izbor in sinergijo aktivnih sestavin vsakega posameznega pilinga. Široka paleta kombinacij  pilingov in sestavin omogoča uporabo v vseh letnih časih, za vse tipe kože, z različnimi  fototipi. Z njimi lahko rešujemo številne probleme, kot so starostne   spremembe, pigmentacija. Vsi  pilingi -serumi HL ponujajo tako epidermalne kot tudi dermalne učinke in  prekrasno se kombinirajo med sabo. V rokah izkušenega specialista se odlično dopolnjujejo z dermatološkimi metodami zdravljenja kože.

Bistvena razlika od številnih kemijskih pilingov je ta, da pilinge –serume HL ne uporabljamo zaradi vidnega luščenja ampak zaradi stimulacije procesa obnavljanja, regeneracije kože in večjega nivoja odpornosti kože.

P-S HL lahko uporabljamo z namenom:

  • Odpravljanje hiperketatoze in izboljšanje strukture povrhnjice.
  • Čiščenje kože zaradi zamašenih por in ožanja por.
  • Izboljšanje barve kože.
  • Korekcija problematične kože.
  • Preventiva, nega aknaste kože in izboljševanje izgleda kože.
  • Korekcija krono in foto staranja.
  • Nega kože s kuperozo.
  • Proti staranju kože
  • In druge. 

Osnovo pilingov- serumov HL sestavlja kombinacija rastlinskih izvlečkov, bogatih s sadnimi kislinami, imenovano tudi multisadni kompleks (MSK). MSK vsebuje ekstrakte borovnice, sladkornega trsa, pomaranče in limone. Posamezni so dopolnjeni z izvlečki rdečega grozdja, smokve, grenivke, zelenega čaja.  Ena ključnih sestavin je retinol, ki učinkuje tako, da normalizira keratinizacijo, preko zaviranja encima tirozinaze vpliva na hiperpigmentacijo, deluje antiaksidantno, vpliva na sintezo kolagena in elastina. Dodatne sestavine, kot so rezorcin in benzoična kislina, delujejo protivnetno.

Pristop k protokolu obravnave je seveda individualen. Povprečno predlagamo od 4 do 6 obravnav s pilingi. Vsaka obravnava je zelo komfortna, z vidnim učinkom že na začetku uporabe. Obravnava je podobna kozmetični negi, z zaključno masko na koncu. Obraz je sijoč, rdečice skoraj ni opaziti. Takoj po obravnavi se stranka lahko normalno vrne k opravljanju vsakdanjih dejavnosti. Na primer nevesta, ki nas obišče zaradi nege aknaste kože, ne potrebuje dodatnega časa po pilingu, da bi se vrnila k vsakodnevnim dejavnostim.

Seveda  mora stranka upoštevati navodila po pilingu, predvsem ne sme biti izpostavljena UV žarkom. Vzporedno z obravnavo s pilingom lahko nudimo stranki širok izbor kozmetičnih preparatov za nego kože, po potrebi nego po pilingu, druge nege proti staranju, ki so prav tako zelo individualni.

Moramo se zavedati, da starostne spremembe niso samo gube, in so posledica kompleksnih procesov v organizmu na ravni DNK celic, upočasnitve regeneracije tkiva, neravnovesja vsebnosti vode, slabše mikrocirkulacije in limfne drenaže, kopičenja fotopoškodb zaradi UV žarov in infrardečega sevanja.

V vsakem primeru korekcija proti staranju ni samo visoko učinkovit poseg, ampak predvsem odnos do svojega zdravja. Hiter tempo, ki ga živimo, stres, razvade, nezadostno uživanje vode, pretirano sončenje, hitra prehrana, se odražajo na stanju kože in celotnem videzu posameznika. Zato je treba skrbeti za svoje telo in dušo v celoti. Piling ali kateri koli drugi estetski poseg je le pripomoček do zdravega, mladostnega videza.

Sorodne publikacije

članki in novosti

Doseganje rezultatov pri reševanju pigmentacije kože doma

članki in novosti

Kemični pilingi

članki in novosti

Pravilno in napačno sončenje

članki in novosti

Področje okoli oči – Tipične težave in inovativni načini zdravljenja

Aktualni katalog izdelkov HL Labs 2023