Pregled košarice

V košarici ni izdelkov.

Delni znesek

Dostava in davek se prištejeta na blagajni

0,00 
Na blagajno Nadaljujte z nakupom

CERTIFICIRANI IZDELKI

HITRA DOSTAVA

SVETOVNO PRIZNANI

PROFESIONALNA KOZMETIKA

Pigmentacija kože - HL kozmetika proti pigmentnim madežem

12 oktobra, 2023

Doseganje rezultatov pri reševanju pigmentacije kože doma

Avtor:
Leja

Pege in težave s pigmentacijo veljajo za ene najbolj zapletenih izzivov v dermatologiji. Dobra novica je, da so zadnja leta prinesla revolucijo na tem področju in da obstajajo inovativna zdravljenja, ki omogočajo doseganje znatnih izboljšav. Ti tretmaji, med katerimi so nekateri pripravki za domačo nego, temeljijo na materialih in tehnologijah, ki zelo učinkovito in v razmeroma kratkem času vplivajo na mehanizme proizvodnje pigmenta.

Pojav pigmentnih madežev na koži je tesno povezan s spremembami melanina, pigmenta, ki določa barvo kože. Melanin tvorijo melanocitne celice, ki se nahajajo v spodnji plasti epidermisa. Te celice proizvajajo majhna telesca, imenovana melanosomi, ki vsebujejo melaninska zrna. Ko melanosomi rastejo in se razvijajo, se iz melanocitov z dolgimi podaljški prenesejo v celice v povrhnjici (keratinocite), kjer nabreknejo in dajejo koži barvo. Ena celica melanocita oskrbuje z melanosomi več deset celic keratinocitov v epidermisu. Majhni paketi pigmenta melanina se namestijo okoli celičnega jedra na strani, obrnjeni proti površini kože, in tako zaščitijo DNK celic pred škodljivim ionizirajočim sevanjem sonca. Molekule melanina lahko zaradi svoje edinstvene strukture učinkovito absorbirajo sevanje kratkih valovnih dolžin, kot je škodljivo UV-sevanje, in energijo pretvorijo v neškodljivo toploto. Tako več kot 99,9 % absorbiranega ultravijoličnega sevanja razpršijo kot toploto, preprečijo neposredne poškodbe DNK ter zaščitijo kožne celice in kožno tkivo.

Encim, odgovoren za proizvodnjo melanina, je tirozinaza, ki ga proizvaja iz aminokisline tirozin. Ko smo izpostavljeni soncu, tirozinaza pospeši proizvodnjo melanina v celicah melanocitov, da bi zaščitila kožo, zaradi česar je koža temnejša. Težava je, da pigmentni delci niso vedno enakomerno razpršeni, včasih pa se pigmentni delci kopičijo na določenem območju in tako na koži nastanejo pege ali območja hiperpigmentacije. Ker se izpostavljenost soncu nadaljuje in kopiči, se pege in hiperpigmentacijska območja množijo ter postajajo trajnejša, hujša in izrazitejša. Z zaviranjem nastajanja tirozinaze v koži lahko torej zavremo nastajanje melanina in tako vplivamo na proces pigmentacije.

Za doseganje pomembnih rezultatov pri posvetlitvi pigmentnih madežev je priporočljiva kombinacija strokovne obravnave z domačim zdravljenjem z uporabo serije DERMALIGHT iz laboratorijev HL.

Ta inovativna in edinstvena linija temelji na kompleksu rastlinskih izvlečkov, ki z različnimi mehanizmi posvetlijo kožo. Predvsem vsebuje sestavine, ki zavirajo tirozinazo, kot so kojična kislina, arbutin, azelainska kislina, mandljeva kislina in druge. Z zaviranjem encima tirozinaze pripravki iz linije zavirajo nastajanje melanina in tako zmanjšujejo nastanek pigmentnih madežev. Poleg tega izdelki iz linije vsebujejo antioksidante, kot sta vitamina C in E, protivnetne sestavine, ki pomagajo preprečevati draženje in vnetja kože, ter alfa in beta hidroksi kisline, ki dajejo prepričljive rezultate pri obravnavi poškodb zaradi sonca in pomlajevanju kože. Ta močna kombinacija ustvarja zelo učinkovito nego, ki kratkoročno in dolgoročno prinaša opazne rezultate: posvetlitev pigmentnih madežev, zmanjšanje starostnih peg ter sijoč in zdrav videz kože.

Kojična kislina
To kislino proizvajajo plesnive glive, kot sta penicillium ali aspergillus, in je stranski produkt pri fermentaciji riževega slada ali pri proizvodnji japonskega riževega vina saké. Kojičnka kislina zavira nastajanje melanina z zmanjšanjem učinkovitosti tirozinaze – encima, ki pospešuje in povečuje nastajanje melanina med izpostavljenostjo soncu.

Azelainska kislina
Azelainska kislina je prav tako zaviralec tirozinaze, v kombinaciji s kojično kislino pa pomaga doseči hitrejše rezultate pri zaviranju melanina in zmanjševanju madežev.

Mandljeva kislina
Aromatična alfa hidroksi kislina z antibakterijskimi lastnostmi spodbuja obnovo celic in posvetli hiperpigmentacijo. Posledično se izboljša enakomernost tena kože, ki je videti svetlejša in bolj sijoča. Pomembna prednost mandljeve kisline je njena primernost za občutljivo kožo in temno kožo.

Vitamin B3 (niacinamid)
Ta vitamin ima drugačen mehanizem zmanjševanja proizvodnje melanina – to počne z zaviranjem prehajanja melanosomov v keratinocite. Poleg tega pomaga pri čiščenju, vlaženju in pomlajevanju kože ter spodbuja rast celic. 

Arbutin
Arbutin je derivat hidrokinona, snovi, pridobljene iz listov jagod, brusnic, borovnic in podobnih rastlin, ter podobno kot druge omenjene snovi učinkovito zavira nastajanje melanina z zaviranjem tirozinaze.

Alfa in beta hidroksi kisline
Alfa in beta hidroksi kisline omogočajo doseganje impresivnih rezultatov pri zdravljenju poškodb zaradi sonca in pomlajevanju kože. Te kisline delujejo tako, da ločijo medcelični “cement” in omogočijo luščenje in raztapljanje odmrlih kožnih celic. Posledično se koža naravno obnavlja, olupljene plasti pa se nadomestijo z novimi kožnimi celicami. Poleg tega te kisline povečajo proizvodnjo kolagena in elastina v globljih plasteh kože ter pospešijo proizvodnjo drugih pomembnih sestavin kože, kot je hialuronska kislina.

Vitamin C
Ta vodotopni antioksidant, znan tudi kot askorbinska kislina, je eden glavnih antioksidantov v naravi in ima pomembno vlogo pri nevtralizaciji škodljivih učinkov prostih radikalov na kožo. Poleg tega ima vitamin C pomembno vlogo pri nastajanju kolagena in elastina ter lahko upočasni in celo odpravi poškodbe kože, povezane s sončno svetlobo. Študije so pokazale, da lahko z nanosom vitamina na kožo zaščitimo kožo pred poškodbami zaradi sonca in celo obnovimo kolagenska in elastinska vlakna, popravimo obstoječe poškodbe ter zmanjšamo pigmentne madeže.

Sorodne publikacije

HL Labs Slovenija

KONTAKTIRAJTE NAS

URADNI PODATKI

ESTETIC LOCUS d.o.o.
ID za DDV: SI 14615231
Matična številka: 9431250000

Rozmanova ulica 29, 8270 Krško
8270 Krško Slovenija

Aktualni katalog izdelkov HL Labs 2024

Odpri katalog