Pregled košarice

V košarici ni izdelkov.

Delni znesek

Dostava in davek se prištejeta na blagajni

0,00 
Na blagajno Nadaljujte z nakupom

CERTIFICIRANI IZDELKI

HITRA DOSTAVA

SVETOVNO PRIZNANI

PROFESIONALNA KOZMETIKA

03 junija, 2023

Področje okoli oči – Tipične težave in inovativni načini zdravljenja

Avtor:
Leja

Oči so najbolj dominanten del našega obraza. So ogledalo duše, pričajo o naši osebnosti in izražajo čustva. Če je koža na predelu oči dobro negovana in nahranjena, je obraz videti vitalen in sijoč. Vendar pa je to področje tudi prvo, kjer se pokažejo različni znaki starosti. Razlog za to so edinstvene značilnosti očesnega ozadja, ki ga ločijo od preostale kože obraza.

Koža na predelu okoli oči je veliko bolj občutljiva in tanjša kot na preostalih delih. Debelina kože v okolici oči je v povprečju za četrtino manjša od debeline kože na drugih delih obraza. Medtem ko je debelina kože običajno v povprečju 2 milimetra, je debelina kože v okolici oči le 0,5 milimetra in vključuje zelo tanko plast podkožnega maščevja. Zato je bolj občutljiva in ranljiva za nakopičene vplive okoljskih poškodb, vključno z učinki sončnega sevanja, vetrov, hudega mraza, klimatskih naprav in drugo.

Poleg tega v nasprotju z drugimi predeli na predelu okoli oči ni žlez lojnic, zato je brez maščobe in bolj izpostavljen izsušitvi. Zaradi tanke plasti podkožnega maščevja na tem območju v kombinaciji s kapilari, ki so zelo gosti, je bolj področje bolj nagnjeno k zabuhlosti.

Pogoste in še posebej moteče težave na tem področju so gube in drobne linije, podočnjaki, vrečke in zabuhlost ter vdrte oči. Dajmo podrobneje spoznati vzroke za te težave in načine njihovega zdravljenja:

 

Gube in drobne linije okoli oči

Za področje okoli oči je značilno veliko gibanja, saj z očmi pogosto izvajamo številne obrazne geste, ne da bi se tega zavedali. Ta dejanja povzročajo krčenje mišice orbicularis oculi – mišice okrogle oblike, ki obdaja oko – in so glavni vzrok za nastanek gubic in drobnih linij v kotičkih očes in med obrvmi. 

Vzroki za prezgodnji pojav teh gub in drobnih linij so različni:

Povečana izpostavljenost soncu – to je glavni vzrok za nastanek gub na splošno in ne le v predelu oči, vendar močno vpliva na to tanko in občutljivo kožo. Poškodbe, ki jih povzročajo sončni žarki, se kažejo s pojavom prostih radikalov v koži. Te aktivne molekule imajo uničujoč učinek na kožne celice in vezivno tkivo.

Težave z vidom – da bi premagali težave s kratkovidnostjo in daljnovidnostjo, smo nagnjeni k mežikanju in mežikanju, zaradi česar pospešimo pojav gubic v kotičkih. 

Kajenje – številne študije so pokazale, da so kadilci bolj nagnjeni k prezgodnjemu pojavu gubic v kotičkih, saj kajenje povečuje aktivnost prostih radikalov, poleg tega pa zaradi draženja oči s cigaretnim dimom povzroča povečano mežikanje.

Neustrezna nega – ko je koža na območju očesnega ozadja suha in negovana, se zmanjša njena elastičnost, zato se vpliv obraznih potez poveča, sčasoma se kopiči in daje našim očem utrujen, povešen in naguban videz.

 

Vrečke in zabuhlost pod očmi 

Glavni vzrok za pojav “vrečk” pod očmi je genetski. Pri tem stanju, ki se razvija postopoma, koža pod očmi najprej postane povešena in upadla. 

Kasneje se maščoba, ki obdaja spodnjo veko, začne premikati s svojega mesta in zdrsne navzdol v prazno votlino, ki nastane zaradi upada kože. V takem primeru je rešitev kozmetična operacija, pri kateri se maščoba odstrani s kože in koža napne. 

V nasprotju z “vrečkami” lahko zabuhlost pod očmi povzročijo različnebolezni in dodatni vzroki, kot so npr:

Bolezni ledvic

Prekomerno uživanje alkohola, ki obremenjuje ledvice, katerih naloga je filtriranje tekočin v telesu.

Prekomerno uživanje soli, ki prav tako povzroča edeme in zadrževanje tekočine.

Hipertenzija in različne bolezni, ki poškodujejo limfno drenažo.

– Začasni dejavniki, kot so pomanjkanje spanja, dolgotrajen jok in uporaba neprimernih

kozmetičnih izdelkov.

 

Črni krogi pod očmi

Videz motnosti pod očmi je posledica odbijanja krvi v kapilarah na tem območju, ki je prekrito z gosto mrežo krvnih žil. Medtem ko je v arterijah barva s kisikom bogatega hemoglobina rdeča, je v venah barva hemoglobina po sprostitvi kisika od vijolično modre do rjave. Ker je koža v okolici oči zelo tanka in kapilari občutljivi, se ti pigmenti odbijajo in ustvarjajo videz temnih kolobarjev, ki obkrožajo oko. Tudi za ta pojav obstajajo različni razlogi, saj so občutljive krvne žile se na različne dejavnike odzivajo s povečano občutljivostjo:

Genetika – izraža se s strukturnimi težavami krvnih žil in/ali posebno tankimi in

prozorna koža.

Slabokrvnost in pomanjkanje vitaminov – študije so pokazale, da je pomanjkanje železa osrednji vzrok za nastanek motnosti v predelu očesnega ozadja. Poleg tega slabokrvnost in pomanjkanje vitaminov povzročata bledico, zaradi česar so kapilare pod kožo še bolj vidne.

Dehidracija – nezadostno pitje povzroča krčenje krvnih žil na tem območju, zato je kri v skrčenih kapilarah bolj koncentrirana in izrazita.

Pomanjkanje spanja – utrujenost in pomanjkanje spanja poškodujeta pretok krvi, kar prav tako povzroči večjo koncentracijo krvi v kapilarah.

okoli oči.

Kajenje – kajenje je znan vzrok za poškodbe delovanja krvnih žil. Poleg vnašanja različnih toksinov v krvni obtok škoduje tudi pretoku krvi. To se seveda dogaja v vseh delih telesa, vendar je še posebej izrazito pri občutljivih krvnih žilah očesnega ozadja.

 

Potopljene oči

Ta pogosta težava je posledica procesa staranja kože, ki je posledica postopnega vpijanja podkožnega maščevja na tem območju. Vendar se pojavlja tudi pri mladih ljudeh zaradi prirojene strukture ali absorpcije maščobe po drastični izgubi telesne teže. Pri nekaterih ljudeh vdolbine ustvarjajo tudi iluzijo teme pod očmi, pri čemer je tema v resnici senca spodnje veke.

Kako zmanjšati videz poškodb in omiliti starostne znake na področju okolice oči: 

Redna nega ni dovolj za zaščito tega tankega in občutljivega območja. Da bi preprečili prezgodnji pojav poškodb, je pomembno skrbno upoštevati naslednje nasvete:

Uporabljajte izdelke, ki so posebej namenjeni za področje okoli oči – v zadnjih letih so bili razviti izdelki, ki so posebej prilagojeni za to področje. Ti izdelki temeljijo na sestavinah, ki izboljšujejo limfno drenažo, povečujejo vlažnost, zmanjšujejo zabuhlost in vrečke pod očmi ter zmanjšujejo in gladijo gube. Tako na primer edinstveni peptidi, kot sta acetil tetrapeptid-5 in heksapeptid-10, delujejo na izboljšanje pretoka krvi in limfne drenaže. Tako delujejo tako, da znatno zmanjšajo vrečke in črne kolobarje, ter okrepijo in učvrstijo kožo pod očmi. Druga učinkovita sestavina je kofein (**pri teh sestavinah lahko najdemo slike za na blog ..) , ki ima dokazano sposobnost spodbujanja aktivnosti celic ter pretoka krvi in limfe, s čimer olajša odvajanje tekočine iz medprekatnega prostora ter zmanjšanje zabuhlosti in vrečk. Poleg tega antioksidanti in protivnetne sestavine, kot sta zeleni čaj in ognjič, pomagajo pri negi občutljive kože in omogočajo nevtralizacijo delovanja prostih radikalov.

Izogibajte se uporabi neprimernih kozmetičnih izdelkov – nekateri izdelki za nego so lahko za to področje preveč aktivni in/ali vsebujejo veliko maščob. Posledično lahko povzročijo težave pri odvajanju limfe, edeme in pojav vrečk pod očmi. Poleg tega lahko pretirana stimulacija z neprimernimi izdelki povzroči vnetje, ki prav tako prispeva k staranju kože.

Zaščitite oči pred sončnim sevanjem – poleti in pozimi uporabljajte sončna očala, ki ščitijo pred UV-sevanjem, in jih namažite tudi s kremo za sončenje okoli oči. Študije kažejo, da je to eno od področij, na katerega večina ljudi pozablja in ga zato izpostavlja škodljivim sončnim žarkom.

Poskrbite za dovolj spanca – kot smo že omenili, pomanjkanje spanca prispeva k zabuhlosti in utrujenosti na predelu oči.

Vzdržujte zdravo prehrano – da zagotovite zadostno količino vitaminov in mineralov.

Omejite uživanje soli – zmanjšajte uživanje predelane hrane, ki vsebuje velike količine soli. Nasprotno pa povečajte uživanje diuretičnih živil, kot sta peteršilj in šparglji, ki zmanjšujejo edeme in otekline.

Zmerno uživanje alkohola – zmerne količine alkohola so lahko koristne za zdravje, vendar se je treba izogibati prekomernemu uživanju alkohola.

pretiranemu uživanju.

Redno pregledujte oči in si po potrebi namestite očala

 

Namenski tretmaji za področje očesnega ozadja 

Dandanes napredni kozmetični produkti ponujajo učinkovite rešitve, ki pomagajo zmanjšati izrazne gube in drobne linije okoli oči ter krepijo strukturo kože, jo učvrstijo, povečajo raven vlage in izboljšajo njeno prožnost. V laboratorijih HL dajemo velik poudarek obravnavi okolice oči.

HL je za nego in rehabilitacijo okolice oči razvil posebne izdelke, ki temeljijo na sestavinah, posebej primernih za to občutljivo in občutljivo področje, ki pomagajo doseči učinkovite rezultate, ne da bi povzročili draženje ali poškodbe kože.

C THE SUCCESS

C THE SUCCESS INTENZIVNA KREMA ZA OČI, ki temelji na vitaminu C in deluje negovalno, krepi kolagenska in elastična vlakna, zmanjšuje izraznost

in intenzivno vlaži predel očesnega ozadja.

PERFECT TIME

Linija vključuje PERFECT TIME ANTI-WRINKLE EYE CREAM, kremo, obogateno s kofeinom in lipopeptidi, ki zmanjša gube in zabriše zabuhlost na predelu okoli oči ter poskrbi za sijoč mladosten videz.

JUVELAST

Linija vključuje JUVELAST NOURISHING EYE CREAM – kremo za oči, ki neguje kožo ter zabriše izrazne linije in zabuhlost v okolici oči.

območje. Krema temelji na kompleksu bakrovih peptidov in liposomu iz izvlečka rastline Arabidopsis, ki nevtralizira poškodbe prostih radikalov.

Poleg tega vsebuje masli cupuaçu in murumuru, ki kožo zmehčata in izboljšata njeno prožnost, olje brazilskih orehov, bogato z omega-6 in omega-9, ter peptide in ceramide za zmanjšanje gub.

DERMALIGHT

Linija vključuje DERMALIGHT CORRECTIVE EYE CREAM WITH/WITHOUT MAKE-UP – kremo, obogateno s kofeinom in izvlečkom kvinoje, ki zmanjšuje zabuhlost in temnost pod očmi, bakrovim kompleksom za zmanjšanje globokih gub ter vitaminom C za enakomeren tonus pod očmi in sijoč videz.

Sorodne publikacije

HL Labs Slovenija

KONTAKTIRAJTE NAS

URADNI PODATKI

ESTETIC LOCUS d.o.o.
ID za DDV: SI 14615231
Matična številka: 9431250000

Rozmanova ulica 29, 8270 Krško
8270 Krško Slovenija

Aktualni katalog izdelkov HL Labs 2024

Odpri katalog